Goudsmid in den haag Odinski Jewels

Monument of Ornaments

sieraden van oud goud

Het oud goud met een bijzonder verhaal, van een pas-overleden dierbare of die ene overgebleven oorbel.. Wat doe je ermee…? De sieraden zijn lang niet altijd meer draagbaar en in het sieradendoosje liggen ze enkel te verstoffen. “Een oud sieraad ombouwen tot een nieuw sieraad” – het wordt op veel plekken aangeboden. Maar wannéér is dan het goede moment om alles definitief om te laten smelten? En wat als je later tóch spijt krijgt?

Omsmelten?

“De naam zegt het eigenlijk al. We smelten een oud sieraad niet om, we maken een monument. Ik vind het vaak zo zonde om vintage- en antieke sieraden écht om te smelten! Met een Monument of Ornaments blijft al het oud goud bestaan in de originele vorm. Ik maak een ketting bijvoorbeeld, waarin we alle bijzondere sieraden die u heeft in tact laten en met elkaar combineren.

 Juist niet!

Erfstukken laat ik het liefst in hun waarde. Met het maken van een Monument of Ornaments haal ik ze enkel uit hun oude context en plaats ze in een nieuwe. Bijvoorbeeld de trouwring van oma als verbindende schakel tussen je oude kinderarmbandje en een stuk van een gebroken ketting van je moeder. Of dat zilveren miniatuurtje met dat grappige verhaal of wat dacht je van die oorbel, waarvan de ander nog ergens op een hoofdkussen is achtergebleven…  Door een oogje toe te voegen kan ook dit stuk onderdeel worden van de nieuwe ketting. En zo verloopt het één in het ander en creëer ik een nieuw verhaal in een statement piece, een conversation starter.

Vrijgezel?

Ook leuk is om van een aantal vriendinnen een oud sieraad aan te leveren en daar een ketting van te laten maken voor bijvoorbeeld een vrijgezellen feest als dierbaar kado. Of kinderen voor hun moeder die een jubuileum te vieren heeft. Ook kunnen we dit -in samenwerking met een designer-  heel mooi documenteren. Een lief boekje met uitleg over alle details.

 

In mijn collectie heb ik een selectie van écht antieke zilveren en gouden kettingen beschikbaar. Hier kun je indien gewenst elementen uit kiezen die we kunnen toevoegen om het geheel compleet te maken.

 

– Sonja Hunefeld

schrijf je in voor
de nieuwsbrief