Goudsmid in den haag Odinski Jewels
Search

Legeren

Goud legeringen bij -ODINSKI JEWELS

Legeren is het mengen van verschillende (edel)metalen. De verhoudingen die daarbij gebruikt worden bepalen de eigenschappen van het uiteindelijke materiaal. Denk hierbij aan gehalte, kleur, hardheid en veerkracht.

“Legeren vormt de basis van het edelsmeden. Zelf bepalen wat voor metaal je gebruikt met welke kleur en hardheid is erg belangrijk voor het uiteindelijke eindresultaat.”

Natuurlijk kan ik bij de groothandel bijna alles kant en klaar bestellen. Plaat, draad, basisringen, zetkasten, sluitingen en mechanieken. Maar daar kies ik niet voor, want daarmee zou ik materiaal inkopen wat iedere andere goudsmid ook in huis kan halen. Tevens vanuit praktisch oogpunt: ik moet dan vaak wachten op materiaal wat ik eigenlijk nú nodig heb en daarbij gebruik ik in de ontwerpen van Odinski Sieraden bijna nooit standaard maatvoeringen of standaard vormen en materialen.

Veel leuker (en in mijn ogen makkelijker) is het dus voor mij om gewoon fijnzilver, fijngoud en alieerkoper in huis te hebben om zo zelf mijn legeringen te kunnen maken en daarmee mijn sieraden volledig zelf op te bouwen. Op deze manier ervaar ik tijdens het maken geen beperkingen. En belangrijker nog:”mijn sieraden zijn op deze manier écht 100% handgemaakt!”

– Sonja Hunefeld

schrijf je in voor
de nieuwsbrief