Goudsmid in den haag Odinski Jewels
Search

Whose cup of tea?

“Middenin de nacht schrok ik wakker van glasgerinkel. Oh nee, mijn kat die mijn porseleinen kopje van het aanrecht aftikt :’( Wat ontzettend zonde! Maar ik wist ook meteen dat ik iets zou gaan doen met de gebroken vormen die ik morgenochtend aan zou treffen…

De volgende ochtend bleek het gelukkig niet mijn mooie kopje te zijn, maar een schilderijlijstje dat van de muur was gekomen. Tóch bleek dat mijn idee al gehoord was, want nog geen dag later, jawel, liet ik zelf dat mooie kopje toch vallen!”

Sonja Hunefeld

 

Tussen de scherven van het gevallen kopje lag ook het prachtige oortje, zomaar, ondersteboven op de grond. Het bleek een aansprekend “plaatje” te zijn… Nadat de scherpe randjes waren verwijderd werd de vorm afgegoten in Delftse aarde. Resultaat: een zware zilveren “versie”. Hiervan werden de lijnen weer vloeiend gemaakt en verder verfijnd tot een elegant resultaat.
In de loop van de tijd is het “Whose cup of tea-ontwerp veranderd, verbeterd, geëvolueerd. Er is geëxperimenteerd met hars, vergulding met verlijmd bladgoud en wat al niet meer. Maar met verbeterde kennis op het gebied van parels en nieuwe technieken zoals keum boo, is het ontwerp inmiddels naar een ander, hoger niveau getild! “Whose cup of tea” is nu duurzamer en hoogwaardiger dan ooit: Een prachtige elegante vorm met intense kleuren en bijzondere parels van verschillende herkomst.

schrijf je in voor
de nieuwsbrief